net/67/99f14a3a-4fcc-4853-a127-6622273bbfe0

Nya artiklar

Mässing - Konsthantverk @ RoyalDesign

Det var bättre förr?

“Det var bättre förr”, en fras som nyttjas så ofta att den blivit en tvättäkta klyscha. Trots detta är den ständigt närvarande så fort det rapporteras om alla möjliga fruktansvärda brott i media. Men var det verkligen bättre förr? Om detta skriver Viktor Wallén i denna sommarkrönika.

Aoshima 1 45 Tågmuseum OJ Series nr.5 Electric Locomotive EF66 Tidig modelll

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

27 x 12 1 2 x 11 Akrylisk skärmräknare i övre stående låda Pocher Lamborghini

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

Radford Stekkniv Blank 4 delar - Robert Welch @ RoyalDesign

All makt åt Boris

/serier/villeroy-boch-petite-fleur

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

Dinky 1960 s Sunbeam Rappier Saloon nr 166 N MINT Ex Shop Stock

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

DödsKorps från Krieg Basilisk och Tung konstilleribesättning målad förpackning Warhammer 40k

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

Vasen från serien Legio Nova av Eva Solo är en elegant vas

Aktiv Elit Sterling Marlin Coors ljus Sbily Movie 3 signerad

se/edison-vagglampa-ner-massing

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

Garage 43 1 43 1993 Porsche 911 Turbo S Le Mans Handmade Resin Model Bil Kit

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

net/67/99f14a3a-4fcc-4853-a127-6622273bbfe0

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.