se/ka72-730-bokhylla-ek

Nya artiklar

Det här är en pastatallrik med charmig medelhavskänsla

Det var bättre förr?

“Det var bättre förr”, en fras som nyttjas så ofta att den blivit en tvättäkta klyscha. Trots detta är den ständigt närvarande så fort det rapporteras om alla möjliga fruktansvärda brott i media. Men var det verkligen bättre förr? Om detta skriver Viktor Wallén i denna sommarkrönika.

Fisher-Price Thomas The My First Train Rail Rollers Spiral Station bebis Toy

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

Brandmotor för årgång tonka 2

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

Använd mässingdelen som underlägg till vasen

All makt åt Boris

H: 93cm x W: 41cm x D: 40cm

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

Hoppande kub av Takamiz Usui och Syouma - Trick

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

QX GP70mm 4-6S Duct Fan 2150KV Outspringaaner Motor for RC Drone EUF Helicopter GD

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

Apans uttryck utvecklas över tid

Iveco Stralis HI way Fourgon Elisgo - EL 116195 - Echelle 1 43

som tillhör serien Switch 3 från Villeroy & Boch

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

Stilren tekanna i stengods från populära Le Creuset Lansdowne Models 1 43 Scale LDM24 - 1961 Ford Capri Coupe - ljus grön

Skrivandet och jag

se/bilder/artiklar/zoom/BM31011_1

Glad midsommar, önskar Panoramas redaktion!
Vera Kjessler skriver i denna sommarkrönika om skrivarprocessen och den bitterljuva eftersmak den lämnar.

352 bitar En bit Vän Mark 18.2X51.5Cm med en bildruta

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

se/ka72-730-bokhylla-ek

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.