Ha fina saker hemma som matchar varandra så att du inte blandar för mycket

Nya artiklar

En charmig elefant i trä som blivit en älskad designikon sen den kom till världen 1953

Det var bättre förr?

“Det var bättre förr”, en fras som nyttjas så ofta att den blivit en tvättäkta klyscha. Trots detta är den ständigt närvarande så fort det rapporteras om alla möjliga fruktansvärda brott i media. Men var det verkligen bättre förr? Om detta skriver Viktor Wallén i denna sommarkrönika.

Grön ruta av utgångjapanska utgåvor av sällsynta kassettupplagor

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

Dinky SUPERleksak modeLL nr.972 20-ton LORRY MONTERADE  KOLLER  CRANE VN MIB

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

Henrik Neros fyra knep för lägenhetsfotografering

All makt åt Boris

även jämfört med grannen bredvid

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

RK Modelle Diorama med 2 Pcs Russian Tanks Military, 1 87 Nva,USSR 1 87 H0

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

1 64 egen metall Wagner WA-14 traktor med C&D Models Free Shipping

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

“Det var ett jättekul jobb även om det inte var bostäder jag hade tänkt att jag skulle fotografera”

GeminiJets 1 200 FedEx A300-60F N683FE G2FDX750

Kay Bojesens elefant är en underbar vän som följer med genom hela livet

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

KEMET- preorderbyggnad Essen Promo Bonus Board Game SKILL &Power TILES

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

Ha fina saker hemma som matchar varandra så att du inte blandar för mycket

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.